Dos dies en piragua per l’Ebre

El paquet dos dies en piragua per l’Ebre és una activitat per a gaudir en parella, en família o amb amics. Ideal per a regalar.

Us proposem de fer quatre trams de l’Ebre en dos dies, al matí i a la tarda. El piragüisme en permet descobrir un Ebre tranquil, preciós i ple d’encants. Hi trobareu illes verges i racons del riu desconeguts entre les comarques de la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre.

Activitats

El primer dia al matí fem la ruta de Móra la Nova a Miravet. A la tarda, de Miravet a Benifallet. El segon dia al matí, la ruta de Benifallet a Xerta, i a la tarda, de Xerta a Tortosa.

El bosc de ribera acaronant la llera d’un riu tranquil i silenciós. El mateix Iberus Flumen que van conèixer els romans, els cartaginesos, els raiers i els llaguters. Ara ens invita que siguem nosaltres, uns dignes successors d’aquells vells navegants perduts en el temps. Molt possiblement, els millors paratges de l’Ebre català els trobaràs entre Móra i Tortosa.

Illes de postal, estrets de roca, paisatges encantats. El cant dels ocells del riu, el vol ràpid del blauet damunt de l’aigua. La remor del silenci i la pau de l’Ebre. El somriure dels amics i la xalera. Dos dies que mai oblidareu.

Si no heu fet mai piragüisme, podeu llegir aquests consells i suggerències.

PUNTS D’INTERÈS

  • La Foia de Móra
  • Miravet
  • El pas de Barrufemes
  • El congost de Benifallet
  • L’assut de Tivenys-Xerta, amb la reclosa
  • Les illes de ribera entre Xerta i Tortosa
  • La Tortosa mil·lenària

Dos dies en piragua per l’Ebre

Inclou dinars i allotjament
Descomptes per a grups de 6 persones o més
– CONSULTEU PREU –

Activitat primer dia

El punt inicial de trobada és l’embarcador de Benifallet o el de Móra la Nova. Ho concretem a l’hora de contactar, ja que depèn de l’època de l’any, de la nostra planificació d’activitats del moment i del mitjà de transport en què veniu. Si no voleu venir en cotxe, també podeu venir amb tren fins a Móra la Nova (arriben trens procedents de Barcelona-Tarragona entre les 8.45 h i les 11.19 h). Us podem recollir a l’estació, us portem a l’embarcador i ens encarreguem de l’equipatge. Concretem tots els detalls quan ens feu la reserva.

L’embarcador de Móra la Nova és un lloc molt tranquil i plàcid. Amb una meravellosa vista panoràmica del riu i de Móra d’Ebre amb el seu castell en ruïnes a l’altra part.

Abans de posar-nos a l’aigua, fem una petita explicació teoricopràctica i donem uns consells per als no iniciats. Després, tots al riu. Primerament, en una zona amb aigües molt tranquil·les i sense corrent, on es posa en pràctica la teoria, i on els que es posen damunt d’una piragua per primera vegada n’aprenen fàcilment i amb rapidesa les maniobres més elementals i bàsiques.

Els nostres monitors acompanyen el grup i n’estan pendents en tot moment. A la vegada, incideixen didàcticament en la tècnica correcta del piragüisme i navegació al riu.

També mostren els punts d’interès del recorregut, tant des del punt de vista històric com paisatgístic: l’illa del Galatxo, de les Sénies, del Molló, etc.

Al migdia arribem a Miravet, el poble més pintoresc i amb més tipisme de l’Ebre, sota la protecció del seu castell templer. Tot un regal per als nostres ulls, que ho miren des de l’aigua.

Ens recuperem de l’esforç asseguts en una de les terrasses al lloc amb més caliu del poble: la plaça de l’Arenal, amb vistes al riu, davant d’una bona paella.

Després de dinar, continuem amb el nostre tranquil descens pels espectaculars indrets del pas de Barrufemes, visitant els punts d’interès que ens ensenyarà el guia, fins que arribem a Benifallet. Allí fem nit i podem triar entre l’acampada, un alberg, una casa rural o un hotel.

Però abans d’anar a l’allotjament, si tenim els cotxes a Móra la Nova, els anem a buscar.

Activitat segon dia

Sortim de l’embarcador de Benifallet, després d’esmorzar.
Pel congost de Benifallet que dibuixa l’Ebre entre les muntanyes de Som i dels Aligars, arribarem a l’assut de Xerta.

Utilitzem la resclosa de l’assut, que serà el nostre ascensor fluvial per a baixar al nivell inferior del riu. Després, passarem per Tivenys i arribarem a Xerta, on dinem en un restaurant.

Després de dinar, continuem amb el nostre tranquil descens pels espectaculars paratges de les illes de Xerta, les d’Audí al costat de Bítem i la de Jesús, quasi tocant a la Xiquina. Arribem a Tortosa al voltant de les 6 de la tarda.

Per finalitzar l’estada, si havíeu vingut en tren, us portem l’equipatge i us acompanyem a l’estació de Tortosa. Si porteu cotxe, us portem a buscar-lo a Benifallet per a poder tornar a casa.