Qui som

Beniemocions som una empresa de turisme actiu situada a Benifallet, el poble de les Coves Meravelles, al costat del riu Ebre i de la Via Verda, i enmig de la serra de Cardó, al Parc Natural dels Ports.

Experts en piragüisme i activitats ludicoesportives a l’aire lliure, us oferim una gran varietat d’activitats aquàtiques i terrestres per a descobrir el riu Ebre i el seu magnífic entorn: rutes en caiac, planxa de rem (river SUP), cicloturisme per la Via Verda, parc d’aventura, Segway, senderisme, espeleologia…

L’equip

A Beniemocions som com una família, persones competents i sacrificades, amb total dedicació per tal de donar el millor tracte al client. Els monitors són tots del territori i la seua dedicació és la part més important de l’èxit de les nostres activitats.

Ens apliquem a satisfer les necessitats del client. Coneixem bé i sentim tot el que transmetem, tant des del punt de vista ludicoesportiu com de difusió de coneixements del medi i del patrimoni.

Experiència

Fa molts anys que naveguem per l’Ebre i pel Delta tant en piragua com en canoa i caiac. Abans de crear Beniemocions SL ja ho fèiem amb clubs de piragüisme com el Potenti de Benifallet o el Xino-xano de Deltebre.

Són moltes les hores de riu fent activitats, etapes més o menys llargues, estudis i recerques relacionades amb el medi ambient i la natura en tots els racons de l’Ebre català.

Últimament hem fet la redacció i hem plasmat els nostres coneixements del riu a les rutes fluvials editades per l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE), presentades amb el nom de: Vogant pel riu, deixa’t portar per l’Ebre.

Tot això, ens ha portat a obtenir un bon coneixement del riu Ebre al seu pas per les nostres terres; però, sobretot, ens ha portat a estimar-lo, a protegir-lo, a transmetre la doctrina de respecte i de cura que es mereix.

El dret a mantenir la bellesa que l’Ebre encara conserva, a enamorar-nos del poder evocador de la seva aigua i dels seus paisatges, a la màgia del fluir, a gaudir de tot el que l’envolta i ens mostra.

La nostra filosofia

La intenció de Beniemocions no és únicament contribuir a la pràctica de l’esport, també donem molta importància a l’educació ambiental i a donar a conèixer els llocs d’interès del recorregut des del punt de vista natural, paisatgístic i històric.
Els monitors, a més d’ensenyar la tècnica del caiac, guien i donen explicacions dels llocs més interessants del recorregut.

De la mateixa manera que quan visitem qualsevol indret monumental cal saber quines obres d’art, quin patrimoni alberga i altres coses més, el riu Ebre també és un patrimoni importantíssim que cal cuidar, respectar i preservar. També és important conèixer totes les meravelles que s’hi troben, per què són allí i quina funció tenen. El riu, igual que tot el que forma part de la natura, com més el coneixes, més l’estimes i més el defenses.

Alguns dels continguts que formen part de les explicacions que pot oferir el nostre guia són els següents:

 • Monuments i llocs amb interès històric i cultura
 • Història de la navegació a l’Ebre a l’antiguitat
 • Els llaguters i el camí de sirga. La navegació actual
 • Espècies vegetals del bosc de ribera
 • Ornitologia. Les aus del bosc de ribera i les seves característiques
 • Ictiofauna de l’Ebre. Els peixos, característiques, repercussions de les espècies introduïdes sobre les autòctones
 • Els crustacis d’aigua dolça de la zona
 • Les nàiades (mol·luscos d’aigua dolça) amb la seua reina, la Margaritífera auricularia
 • La problemàtica del musclo zebrat (Dreisena polimorfa) i els seus efectes
 • L’augment de la transparència de l’aigua i la proliferació dels macròfits
 • La problemàtica de la mosca negra (Simulium intermedium)
 • Anècdotes i episodis de la Batalla de l’Ebre

Objectiu

El nostre objectiu no és tan sols portar gent per l’Ebre navegant a sobre d’una piragua o una canoa. Volem ser més ambiciosos. Volem forjar uns nous “navegants”, dignes successors d’aquells valents ibers, dels aguerrits cartaginesos i romans, dels savis àrabs, jueus i cristians, dels temeraris raiers, dels esforçats llaguters, dels bondadosos barquers.

Cal rescatar, per a les generacions que ens sobrevisquen, els senyals essencials d’identitat d’aquesta gran cultura, de la nostra terra de l’Ebre, de la qual formem part, que preservarem i transmetrem perquè mai desaparega.

Reconeixements

Premi a la Promoció i Recuperació de les Emocions Lúdiques i la Cultura dels Rius

Atorgat per la Fundació Nova Cultura de l’Aigua el dia 24 de març de 2007 a Alcalà de Guadaira (Sevilla), amb motiu de la celebració de la 3a festa andalusa de l’aigua, durant la qual es van lliurar els premis Dragona Iberia a les persones, entitats i associacions que van destacar durant l’any 2006 per la difusió i la defensa dels valors que impregnen la nova cultura de l’aigua.

Diploma de distinció de Qualitat Ebrenca

Atorgat per l’Associació Amics i Amigues de l’Ebre el dia 3 de desembre de 2005 a Sant Carles de la Ràpita, amb motiu de la celebració de la IX edició del lliurament dels Premis Qualitat Ebrenca.

XIV Premis esportius Baix Ebre

Premi especial a la promoció esportiva de la comarca del Baix Ebre. BENIEMOCIONS Benifallet per la promoció de les activitats al votant de la natura i l’esport per a tota la família, apostant per un turisme sostenible i els recursos naturals.