Rutes amb llanxa de motor

Amb les nostres rutes amb llanxa de motor podeu passejar pel riu Ebre còmodament i sense cansar-vos gens, escoltant les interessants explicacions que us dona el guia mentre navegueu tranquil·lament envoltats de natura i paisatges sorprenents.

A Beniemocions us oferim rutes ideals per visitar des del riu llocs i pobles carregats de patrimoni i tipisme: Miravet, Barrufemes, Benifallet, l’assut, Tivenys, Xerta…

Ruta de Barrufemes amb llanxa de motor

La ruta de Barrufemes amb llanxa de motor és una excursió d’alt contingut paisatgístic, cultural i molt divertida per descobrir llocs emblemàtics com el poble de Miravet, el seu castell templer o el pas de barca, l’únic que encara es mou exclusivament amb la força del corrent de l’aigua.

En aquesta excursió us pugem a Miravet, on fem una aturada per passejar una mica pels carrers centenaris del Cap de la Vila o us acompanyem a visitar el castell. Un cop acabada la visita a Miravet, pugem altre cop al bot per tornar a Benifallet.

La sortida es fa des de l’embarcador de Benifallet i l’hora es planifica quan es contracta l’excursió amb Beniemocions (normalment entre les 9 h i les 11 h, segons disponibilitat).

Rutes amb llanxa de motor

Per a totes les edats
Capacitat: de 2 a 8 persones

Descripció de la ruta

Una llanxa de motor ens transporta passejant tranquil·lament per l’Ebre fins a la punta de Llíxem. Allí suggerim baixar del bot i endinsar-se pel Camí de l’Ebre (GR-99), el qual, caminant uns 6 km, ens porta al poble de Miravet. Un lloc preciós i verge on el riu, la roca i la vegetació es barregen oferint el màxim exponent de bosc de ribera de les nostres comarques. Passem per la roca Folletera, encara submergits en la penombra i l’espessor d’una senda envoltada de vegetació salvatge i vigorosa.

Se’ns obre el recorregut en arribar als camps de Xesa, on accedim a un camí més ample, entre la muntanya i els cultius de cítrics. Allí el camí puja una mica i ens permet observar el pas de Barrufemes, amb les parets de Llevatera a l’altra part, amb la variada verdor dels arbres que raja abundant pel vessant de la muntanya fins al riu. Aquí l’Ebre ens mostra una de les seves cares més verges i boniques (cabells de rica vegetació, nassos i orelles de roques mil·lenàries i ulls que ens vigilen…)

Continuem per les roques de Besaculs i pel camí que creua el barranc dels Negrers. A les nostres mans s’obren els camps de conreu de cítrics i fruita dolça, alguns abandonats pel pagès, altres tan ben mantinguts que semblen jardins. A prop de Miravet passem pel garrofer de l’Onso. Ens atraparà la visió del magnífic penya-segat vermellós damunt del qual s’aixeca imponent el castell dels templers.

Accedim a Miravet com es feia antigament, per l’empedrada costa de Riago, amb unes impressionants vistes del riu, del Mas de Reparo a l’altre costat i del frondós bosc de ribera al tamarigar. Entrem al poble pel carrer de Ferreries i de seguida trobem racons insignes, com la seu de l’aljama morisca o l’església vella, i els seus miradors, com el de la Sanaqueta.

Ja baixant pels carrerons del Cap de la Vila, arribem al final de la ruta, on podem descansar a les acollidores terrasses de la plaça de l’Arenal, el veritable i palpitant cor de la vila. Per allí podeu buscar un lloc per menjar, recuperar forces i gaudir d’un merescut descans. A la tarda, si voleu, podeu visitar detingudament el poble i el castell templer.

Per tornar a Benifallet, teniu dues opcions (que ja haurem acordat prèviament al matí amb el guia de la llanxa):

1. Anar a l’embarcador de Miravet, situat a la mateixa plaça de l’Arenal, on ens esperaran amb el bot.

2. Caminar 1 km des de la plaça de l’Arenal fins al tradicional i pintoresc pas de barca. Allí creuareu el riu relaxadament amb la barca i a l’altra part us esperarà un vehicle de Beniemocions que, per l’Eix de l’Ebre (C-12), us portarà a Benifallet.

Llocs d’interès (àula d’història i natura)

 • Pas de barca de Miravet: l’últim que queda on es pot creuar l’Ebre de manera tradicional, on els llaguts s’ajuden només del corrent de l’aigua i de l’habilitat del barquer al timó per anar fins a l’altra banda de riu.
 • Tamarigar de Miravet: típic bosc mediterrani on l’espècie predominant és el tamarit, zona PEIN important per albergar gran nombre d’aus passeriformes.
 • Castell i poble de Miravet, d’origen àrab i de gran importància i esplendor després de la conquesta de Ramon Berenguer IV i posterior donació a l’orde del Temple (el guia us n’explicarà la història detallada).
 • Assut, molí àrab i la ruta de les Blores.
 • Barranc de Masdeus.
 • Roca de Besaculs i Xesa.
 • Roca de les Àligues i obaga de Llevatera.
 • Platja de Xesa.
 • Atalaia de Lligem i Roca Folletera.
 • Roca dels Penjats.
 • El maquis de Lligem, la Cova Roja.
 • Barranc de Segura i barranc Fondo.
 • Lo Racó de Tàssio.
 • Jaciments ibèrics del turó d’Audí i del Toll.
 • Les foradades del Tinent.
 • L’illa del Nap i de Cateula.
 • Barranc de Catxorro, jaciment romà del Mas del Catxorro i pont del Llaguter.
 • Pas de barca de Benifallet.