Via ferrada de Penyaflor

La via ferrada de Penyaflor és un itinerari vertical que es troba a les portes del Parc Natural dels Ports.

És una ruta circular, amena i divertida que té una mica de tot: esglaons, passarel·les, passamans, cadenes, dos ponts tibetans…

Via ferrada al Parc Natural dels Ports

Situada entre els Reguers i Alfara de Carles (dos municipis molt propers a Tortosa), és una via ferrada intensa recentment ampliada que la converteix en la més atractiva de les Terres de l’Ebre.

Amb l’ampliació es van equipar uns 100 metres més, hi ha un nou pont tibetà de 15 metres a 60 metres d’alçada, un passatge aeri flanquejant la paret de 30 metres i un tram d’escales que pugen per una canal de 20 metres, anomenat el pas dels Escarrissons. En total ara hi ha dos ponts tibetans i un que és passarel·la. La dificultat no varia i el recorregut tampoc perquè aquesta part es feia caminant i, si es vol, es pot evitar. Destaca el recorregut per unes feixes amb un gran pati que li dona espectacularitat.

L’aproximació, de 20 minuts, la fa una via ferrada ben interessant per aprofitar millor el dia de muntanya. Sol ser una zona ventosa, però les vistes un cop feta la ferrada ens donen idea del contrast entre el majestuós massís del Port i la vall del riu Ebre.

La via ferrada de Penyaflor correspon al nivel k3 de l’escala de Hüsler.

El seu equipament ofereix gran seguretat. Hi ha instal·lat un cable d’acer durant el recorregut que, amb el talabard, proveït d’un dissipador d’energia i mosquetons especials de via ferrada (marcats amb una K) permeten estar assegurat en cas de caiguda.

A més a més, a Beniemocions t’oferim les màximes garanties de seguretat amb instal·lacions 100% segures. Utilitzem arnesos d’última generació i mosquetons “intel·ligents” de línia de vida continua (no es poden obrir), els més segurs del mercat.

Via ferrada de Penyaflor

Amb monitor: 35€/pax
Lloguer de material: 15€

Estat de la via:
Bon estat

Tipus:
Via ferrada

Temps accés:
22′

Temps recorregut:
1h 15′

Temps tornada:
22′

Longitud equipada:
700 m

Longitud total:
1,43 km

Desnivell equipat:
70 m

Desnivell total:
209 m

Desploms:
1

Ponts:
4

Iniciació:

Nens:
No

Cara:
Nord-est

Época:
Tot l’any