Rutes en piragua per l’Ebre a la tardor-hivern

Rutes en piragua per l’Ebre a la tardor-hivern

Navegar en piragua per l’Ebre a la tardor-hivern és una experiència relaxant i enriquidora. Una oportunitat única de gaudir de l’esplendorós riu Ebre i dels canviants paisatges de ribera solcant les tranquil·les aigües de l’Hiberus Flumen.

A la tardor i a l’hivern els paisatges de l’Ebre són fascinants, sobretot perquè la natura i principalment els arbres canvien de color i adopten tonalitats variades i espectaculars. A part, el riu Ebre i l’ambient del bosc de ribera presenta un aspecte més tranquil i reposat, que invita a la relaxació i a gaudir del plaer del silenci i la calma.

Alguns matins fins i tot el riu es desperta amb una lleu capa de boira que encara li atribueix una aparença més enigmàtica i misteriosa, ideal per als que busquen viure una aventura per l’Ebre i una activitat perfecta per a regalar!

Paisatges de tardor-hivern

A la tardor comencen a arribar les aus que passaran l’hivern en aquestes terres, els arbres caducifolis agafen tonalitats rogenques, marrons, grogues o ocres abans de perdre les fulles i tot l’entorn s’inunda d’una llum més serena que a l’estiu… tot un espectacle fotogènic.

És una època en què, contràriament al que sembla, l’aigua encara no està gelada (a la nostra zona) i en què, si agafem un dia que no faça especialment vent ni fred, podrem gaudir d’una activitat molt tranquil·la i relaxant.

A més, a Beniemocions disposem de piragües tancades adients per a aquesta època, amb tapabanyera, una peça que va cenyida a la cintura i tapa el forat de la banyera de la piragua, de manera que el piragüista no es mulla gens i la part de dalt de les cames i la cintura estan protegides del fred i l’aigua. Només ens cal un bon impermeable per afrontar qualsevol mal oratge.

 

Recomanacions per anar en caiac a l’hivern

Porteu pantaló llarg, samarreta de màniga llarga, impermeable i calçat que es puga mullar en entrar o sortir del caiac. Si fa fred, hauríeu de portar roba tèrmica i, si en fa molt, neoprè. Porteu també tovallola, roba i calçat de recanvi.

Qui ho diu que la piragua només és per a la primavera o a l’estiu? Si portes la indumentària, l’equipatge i el material adient, pot ser tan emocionant i divertit com a la primavera o a l’estiu. Vine a descobrir l’Ebre amb nosaltres!