Traductor Google:

619 334 384 Activitats aquàtiques

630 874 236 Activitats terrestres

TIQUETS PDE AQUÍ

RESERVES AQUÍ

Passejar pel riu còmodament i sense cansar-vos gens, escoltant les interessants explicacions que us dona el guia mentre navegueu tranquil·lament envoltats de natura i paisatges sorprenents.

Ruta de Barrufemes

Una ruta d'alt contingut paisatgístic, cultural i molt divertida. SORTIDA de l'embarcador de Benifallet. L'hora es planifica quan es contracta l'excursió amb Beniemocions (normalment entre les 9 i les 11 h. del matí, segons disponibilitat).

Descripció de la ruta

Una llanxa a motor ens transporta passejant tranquil·lament per l'Ebre fins a la punta de Llíxem. Allí suggerim baixar del bot i endinsar-se pel Camí de l'Ebre (GR-99) el qual, caminant uns 6 km., ens porta al poble de Miravet. Un lloc preciós, i verge, on el riu, la roca i la vegetació es barregen oferint el màxim exponent de bosc de ribera de les nostres comarques. Passem per la Roca Folletera, encara submergits en la penombra i l'espessor d'una senda envoltada de vegetació salvatge i vigorosa.

Se'ns obre el recorregut en arribar als camps de Xesa, on accedim a un camí més ample, entre la muntanya i els cultius de cítrics. Allí el camí puja una mica i ens permet observar el Pas de Barrufemes, amb les parets de Llevatera a l'altra part, amb la variada verdor dels arbres que raja abundant pel vessant de la muntanya fins al riu. Aquí l'Ebre ens mostra una de les seves cares més verges i boniques (cabells de rica vegetació, nassos i orelles de roques mil·lenàries i ulls que ens vigilen...)

Continuem per les roques de Besaculs i pel camí que creua el Barranc dels Negrers. A les nostres mans s'obren els camps de conreu de cítrics i fruita dolça, alguns abandonats pel pagès, altres tan ben mantinguts que semblen jardins. Prop de Miravet, passem pel garrofer de l'Onso. Ens atraparà la visió del magnífic penya-segat vermellós damunt del qual s'aixeca imponent el castell dels templers.

Accedim a Miravet com es feia antigament, per la empedrada costa de Riago, amb unes impressionants vistes del riu, del Mas de Reparo a l'altre costat, i el frondós bosc de ribera al Tamarigar. Entrem al poble pel carrer Ferreries i de seguida trobem racons insignes, com la seu de l'aljama morisca o l'església vella, i els seus miradors, com el de la Sanaqueta.

Ja baixant pels carrerons del Cap de la Vila, arribem al final de la ruta, on podem descansar a les acollidores terrasses de la plaça de l'Arenal, el veritable i palpitant cor de la vila. Per allí podeu buscar un lloc per menjar, recuperar forces i gaudir d'un merescut descans. A la tarda, si voleu, podeu visitar detingudament el poble i el castell templer.

Per tornar a Benifallet, teniu dues opcions (que ja haurem acordat prèviament al matí amb el guia de la llanxa):

 1. Anar a l'Embarcador de Miravet, situat a la mateixa plaça de l'Arenal, on ens esperaran amb el bot.
 2. Caminar un quilòmetre des de la plaça de l'Arenal fins al tradicional i pintoresc Pas de Barca. Allí creueu el riu, relaxadament amb la barca i a l'altra part us espera un vehicle de Beniemocions que per l'Eix de l'Ebre (C-12), us portarà a Benifallet.

Pujant i baixant pel riu amb la llanxa, sense caminar

Us pugem a Miravet on fem una aturada per passejar una mica pels carrers centenaris del Cap de la Vila o us acompanyem a visitar el Castell.

Un cop acabada la visita als llocs d'interès de Miravet pugem altre cop al bot per tornar a Benifallet.

Llocs d'interès i explicacions. (Àula d'història i natura)

 • Pas de barca de Miravet: l'últim que queda on es pot creuar l'Ebre de manera tradicional, on els llaguts s'ajuden solament de la corrent de l'aigua i l'habilitat del barquer al timó per anar fins l'altra banda de riu.
 • Tamarigar de Miravet: com diu el seu nom, típic bosc mediterrani on la espècie predominant es el tamarit, zona P.E.I.N. important per albergar un gran nombre d'aus passeriformes.
 • Castell i poble de Miravet, de origen àrab i de gran importància i esplendor desprès de la conquesta de Ramon Berenguer IV i posterior donació a la ordre del Temple. (el guia us explicarà la seva història detallada).
 • Assut, molí àrab i la ruta de les Blores.
 • Barranc de Masdeus.
 • Roca de Besaculs i Xesa.
 • Roca de les Àligues i obaga de Llevatera.
 • Platja de Xesa.
 • Atalaia de Lligem i Roca Folletera.
 • Roca dels penjats.
 • El "maquis" de Lligem, la cova Roja.
 • Barranc de Segura i barranc Fondo.
 • Lo "Racó de Tàssio".
 • Jaciments ibèrics del turó d'Audí i del Toll.
 • Les foradades del Tinent.
 • L'illa del Nap i de Cateula.
 • Barranc de Catxorro, jaciment romà del Mas del Catxorro i pont del Llaguter.
 • Pas de barca de Benifallet.

Diploma de Qualitat Ebrenca

Qualitat Ebrenca

XVI PREMIS ESPORTIUS BAIX EBRE

Premi a la promoció esportiva

Reserva de la Biosfera per la UNESCO

Reserva de la biosfera

Novetat: River SUP a l'Ebre

River SUP

Un lloc espectacular i ple d'emocions, en mig de la natura...

Parc d'Aventura

Vine a fer la ruta més bonica i la preferida pels nostres clients...

Fes la millor ruta

Clima

Cannot get Benifallet location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.